Plitvicei-tavak – a világörökség része

www.travyde.com

Európa legismertebb nemzeti parkja, a világörökség része. A tizenhat teraszból álló, egymáshoz vízesésekkel csatlakozó tórendszer Horvátország sík- és hegyvidéki részének találkozásánál található. Minden tengerpartra igyekvő turistának ajánljuk, álljon meg itt, és gyönyörködjön a páratlan látványban. A felső tavak sűrű erdők között fekszenek, az alsókat sziklafalak övezik. A parkot 8 kilométeres gyalogösvény szövi át, a tavak között keskeny fapallók biztosítják az átjárást.

Több, mint 150 méter szintkülönbséget kell megtenni, de ez nem jelent megterhelést. A kristálytiszta vízen keresztül a tavak fenekére is le lehet látni. A sokszínű élővilág mindenkit elbűvöl. A park klímája a nyári hőségben is kellemes. Tavasszal a megduzzadt patakok csörgedezése, ősszel az ezerszínű lombok nyújtotta látvány jelent kihagyhatatlan plusz élményt. Aki pedig télen érkezik, azt a vízesések fagyos jégcsipkéje varázsolja el.

A Plitvicei Tavak Nemzeti Park minden évszakban kedvelt turista célpontnak számít, így az erre ráépülő idegenforgalmi szolgáltatások, szálláshelyek, éttermek is folyamatosan várják a vendégeket. Fontos tudnivaló, hogy a park ösvényei évszaktól függetlenül nedvesek, sárosak, így gyakran csúszósak, ezért megfelelő sportcipő és ruházat szükséges az ide érkezőnek!