Tiszta tengerpart: Dramalj – Horvátország

www.jadran-crikvenica.hr
Régió: 

Aki családjával vagy egy baráti társasággal nyugodt, csendes, tiszta tengerparti nyaralásra vágyik, annak ideális választás a horvátországi kis falu, Dramalj. A múltban kereskedelmi kikötő volt, de ma már közismert tengerparti nyaralóhely. Nagyon szép, tiszta környezet fogadja az ide látogatókat.

A település hegyes-dombos, a tengerpart apró kavicsos, strandjai kicsik, de sok van belőlük. Kisgyerekes családoknak azért ajánlott, mert biztonságosak, vízi mentők vigyáznak a fürdőzőkre.

Fő szezonban elég zsúfolt hely biztonságának és tisztaságának köszönhetően. Az aktív pihenőknek lehetőségük van vízisíelésre. A nudista strandokat kedvelőknek külön strandjuk van Dramaljban.

Szállás

Dramaljban bőven lehet válogatni a jó minőségű szállodák, apartmanok, villák között. A legtöbb turista az apartmanokat részesíti előnyben, mivel ily módon egy család vagy társaság otthonosan el tud ott lenni. Dramalj hangulata régies, mediterrán a villák, szállodák, épültek külseje miatt, de ezek mind a legmodernebb technológiával vannak fel szerelve.

Érdekességek

Kiadós sétákat lehet itt tenni, és csodálni lehet a 100 évesnél idősebb villák szépségeit, az öreg cédrusfákat és a szép mediterrán növényeket. A jól kiépített bicikli utakat is ki lehet próbálni. Kulináris különlegességként az ottani vendéglátás pazar grilltálakat és helyi kifőzésű sört kínál, amit érdemes megkóstolni.