Opatija, a luxusnyaraló

www.istra.hr
Régió: 

Opatija pompás választás a kirándulóknak a térség enyhe mediterrán jellegű klímájának köszönhetően. Az időjárás gyakorlatilag egész évben kellemes. A környék vonzerejét a kedvező klíma mellett fokozza az igen tiszta levegő és a hegyvidéki friss fuvallatok.

Opatija egész térsége előkelő hangulatú. Már az osztrák-magyar monarchia gazdag arisztokrata rétegei felfedezték maguknak a helységet, és a birodalom egyik legdivatosabb és legnagyobb üdülőhelyeként tekintettek rá.

Itt éppúgy jól érezhetik magukat az idősebbek, mint a fiatalok, akik a nyüzsgőbb éjszakai életet részesítik előnyben. Persze a luxus és az elegancia nem azt jelenti, hogy egy kis körültekintéssel ne találnánk a környéken olcsóbb szállásokat és ellátást.

Kóstolja meg a 19. század specialitásait!

A luxusvillákban mesterien elkészített fogásokra bukkanhatunk, kiváló borokra, profi felszolgálásra. Jellemző a 19. századi receptekre specializálódott menü, amely főképp a hal- és rákételeket helyezi előtérbe.

Színes programok

Opatija lehetővé tesz számos eltérő ízlésnek is megfelelő elfoglaltságot és programot, ugyanis válogathatunk a strandok között, de megmászhatjuk a szomszédságban elhelyezkedő Ucka hegyet is. A helyiek vendégszeretete és segítőkészsége is gondoskodik jólétünkről.

Opatija és környéke híres a hajóturizmusáról is, ezért aki vitorlázni szeretne vagy jachtja van, várnak rá az egész évben nyitva tartott kikötők. Kipróbálhatjuk ugyanakkor a siklóernyőzést is, így a víz felett „repülve” gyönyörködhetünk a tájban.

Pihenésünk nem lesz unalmas, ugyanis Opatijában az év szinte minden szakaszában rendeznek kiállításokat, hangversenyeket, fesztiválokat.