Opatija: Horvátország gyöngyszeme

www.opatija.net
Régió: 

Nyaralás tekintetében Opatija Horvátország egyik legelitebb tengerparti városa. Folyamatos fejlődés jellemzi a települést, mely régen egy kis halászfalucska volt, idővel az osztrák nemesek kedvelt üdülőtelepének számított, mára meg az egyik legsűrűbben látogatott horvát helység.

Minden évben turisták áradata választja úti célként ezt a helyet. Napközben óriási itt a nyüzsgés, estére viszont teljesen megváltozik a város hangulata. Ilyenkor kiváltképp érdemes a sétányon át körbejárni az esti fényben megvilágított utcákat, élvezni, ahogyan lágy romantikus zene szűrődik ki az éttermekből. Mindez a régi osztrák nemesek korát idézi.

Túrázási lehetőségek

Fürdés szempontjából a legmegfelelőbb hely a városi strand, mely gyönyörűen kiépített aprókavicsos parttal rendelkezik. Pihenésünket nyugodtan feldobhatjuk akár egy hosszabb vagy rövidebb túrával is. Mivel a város elhelyezkedését tekintve egy domb oldalán fekszik, garantáltan elnyeri majd tetszésünket a magasból megcsodálható festői táj. Ugyanakkor tengerparti város lévén a hajóutak is nagyon népszerűek. A nyílt tengerről kitűnően megfigyelhető a város arculatát meghatározó sziklás tengerpart, valamint a nemesek korából fennmaradt pazar eleganciáról árulkodó épületek. A rengeteg impozáns építmény mellett számos hotel és apartman is megjelent itt az évek során. Ezek több ezer látogatónak biztosítanak szállást.