Opatija: a horvát Monte Carlo

www.opatija.net
Régió: 

Aki egy exkluzív nyaralóhelyen szeretné eltölteni az idei vakációt, annak Opatija kiváló választást jelent. A szomszédos Horvátországban található várost nem véletlenül nevezik a horvát Monte Carlónak: az Osztrák-Magyar Monarchia nemeseinek kedvenc nyaralóhelye volt ez a tenger mellett fekvő város, amiről máig árulkodik a pazar elegancia, ami az összképét jellemzi.

Aki Opatijába tervezi a nyaralást, garantáltan jól érzi majd magát. A városnézés szerelmeseinek igazi gyöngyszem ez a város, a tengerpart közelsége miatt azonban a strandolásról sem kell lemondani. Szállás több kategóriában is elérhető, így akár apartmanban, vagy éppen luxusszállodában is tölthetjük horvátországi nyaralásunk napjait.

A városi strand

Opatija tengerpartja tökéletesen alkalmas a strandolásra. A strandok a városi sétány mellett terülnek el. Legnépszerűbb köztük a városi strand, amelynek nagy része betonozott ugyan, de bérelhető napozóágy és napernyő a tökéletes kényelemért. A betonozott részről lépcsőkön át juthatunk a vízbe. A tenger alja kicsit sziklás, így strandcipő használata javasolt.

A strand nagy előnye, hogy két hullám formájú, betonozott ívnek hála a tenger vize beragad a strand területére, aminek köszönhetően jobban fel tud melegedni, kellemes hőmérsékletűvé téve a vizet.