Losinj-sziget: a delfinek városa

www.kongres-guides.com
Régió: 

Aki egy egzotikus növényvilággal és állatvilággal rendelkező horvát településen szeretne vakációzni, az remekül dönt, ha Losinj-szigetét választja. Levegője elismerten gyógyhatással bír, ezért is nem véletlen, hogy már az ókorban rengetegen építkeztek ide.

Több szempontból is különleges ez a sziget: számtalan egzotikus növénnyel találkozhatunk, melyek a világ különböző tájairól valóak, valamint nem szabad megfeledkezni arról se, hogy itt található Horvátország legcsodálatosabb delfin kutató intézete is. A szigetet jól kiépített sétálóút veszi körül, ami tökéletesen alkalmas egy hosszabb gyalog- vagy biciklitúrára. Ajánlott ezt a lehetőséget kihasználni, mivel utunk során megtekinthetjük a sziget érintetlen partszakaszait, de akár szabadon úszkáló delfineket is felfedezhetünk a messzi távolban.

Vízi sport minden mennyiségben

A tengervíz hőmérséklete ideális fürdésre, búvárkodásra, vízi biciklizésre vagy bármilyen más vízi sportra. Érdemes befizetni a rendszeresen megszervezett hajóutak egyikére, mely során alkalmunk nyílik ellátogatni a többi szomszédos szigetre is, ezáltal kikapcsolódni és fürdeni a nyílt tengerben.

Változatossága miatt Losinj szigete tökéletesen alkalmas strandolásra. A kavicsos, sziklás területeket néhol homokos részek váltják, így minden korosztály megtalálja a számára megfelelő partot. Számtalan hotel és apartman várja az ide utazókat.