Kraljevica, a csendes pihenésre vágyók paradicsoma

www.croatia.hr
Régió: 

Történelem

Kraljevica egy kis település észak-Horvátországban, a Bakari-öböl bejáratánál. Neve már 1605-ben megtalálható egy rijekai könyvben. Krajevica nevének eredete a portorium latin szóra vezethető vissza, ami magyarul vámot jelent, akkor kereskedelmi kikötővárosként volt szerepe.

Fontos tudnivalók

A kis tengerpart menti város elsősorban azokat a pihenni vágyókat várja, akik szeretik a csendes pihenést: kisgyermekes családokat és párokat egyaránt.

Kraljevica különleges, szép strandokkal rendelkezik, nem egy megszokott csupasz tengerpart, hanem egyik felől a tenger, a másik oldalon impozáns fenyőerdő van. Ez a tájnak különleges hangulatot és nagyon jó klímát biztosít. Kellemes éghajlata és jó levegője miatt főleg olyanok látogatják, akik légzési problémákkal küszködnek, vagy allergiás panaszaik vannak.

Krajevicában a pihentető strandolás mellett a vízi sportok kedvelői sem fognak unatkozni, lehetőség van ugyanis itt az úszásra, búvárkodásra, vitorlázásra.

A Kraljevica tengerpartra látogatók válogathatnak a különböző szálláslehetőségek közül: szállodák, apartmanok, bungalók, kempingek állnak az ide látogatók rendelkezésére, ki-ki választhat az igényei szerint.

A táj szépsége még kulturális látványossággal is kiegészül. A város kiemelkedő nevezetességei a két kastély – a Novi-grad és a Frangepán kastély – valamint a híd, ami a szárazföldet a Krk-szigettel köti össze.