Egy fejlett turistaközpont: Krk-sziget

www.valamar.com
Régió: 

A Krk sziget a Kvarner-öböl központi részén helyezkedik el. Horvátország egyik legfejlettebb turistaközpontja, rengeteg látnivalóval, tiszta kavicsos, sziklás vagy akár betonos strandokkal, 190 km hosszú partvonallal. Minden korosztály számára tökéletes nyári célpont.

Látnivalók sokasága

Krk-sziget rengeteg változatos látnivalót és élményt ígér az odalátogatóknak, úgy a kultúra rajongóinak, mint a természet kedvelőinek. Több százéves városok, apró falucskák, szépen felszerelt strandok, elkülönített medencék, élettel teli bárok és klubok, csendes éttermek és kávézók várják a turistákat minden évben. Tökéletes felfedeznivaló sziget azok számára, akik többet szeretnének tudni Horvátország kultúrájáról, hagyományairól.

Szállási lehetőségeket is minden formában találhatunk ezen a szigeten: hotelek, kisebb családi hotelek, apartmanok, kempingek és a helyiek kiadó szobái is választhatóak opcióként.

A tengervíz kristálytiszta, a strandok szépek, tiszták. Ezen kívül rengeteg turisztikai szolgáltatás található a környéken. Ilyen szempontból ez az egyik legfejlettebb nyaralóhelye Horvátországnak, arról nem is beszélve, hogy az ország két toplistás strandja is a Krk szigeten található. A bicikliút-hálózata a szigetnek szintén nagyon fejlett, több kilométeres szakaszokon van külön út kifejlesztve a kerékpározóknak.