Crikvenica, a kristálytiszta gyógyfürdőhely

www.galija-crikvenica.hr
Régió: 

Crikvenica a horvát tengerpartnak a Kvarner-öbölben elhelyezkedő egyik legrégibb fürdőhelye. Már ősidők óta népszerű helység, ezt bizonyítják a térségen talált vas- és bronzkori leletek.

Egyik előnye, hogy itt mindenki megtalálhatja a számára legjobban megfelelő fürdési lehetőséget, ugyanis Crikvenicában eldugott, homokos öblök, kavicsos partszakaszok és sziklás strandok is vannak. Mivel partjai lassan mélyülnek, ideális hely főként kisgyermekes családok számára.

Crikvenicát virágzó gyógy-turizmus jellemzi. Ebben szerepet játszik a helység kristálytiszta tengerpartja és levegője. Itt ugyanúgy jól érezhetik magukat azok, akik nyugodt és csendes pihenésre vágynak, de azok is, akik az aktívabb programokat preferálják. Az utóbbiak számára ugyanis számos sportpálya kínálkozik.

Hangulatos kávézók, éttermek

A turistákat idevonzzák a pálmafákkal övezett tengerparti sétányokon lévő hangulatos kávézók és éttermek. Ezek a sétányok a hangulatos esti séták kiváló színhelyei is.

Ha Crikvenicat választjuk, látogassuk minél gyakrabban a helyi éttermeket. Az ételek közül a csevapot, rántott illetve a grillezett tintahalat, grilltálakat javasoljuk. Ezeket az ételeket minden magyar gyomor szereti.

Szórakozóhelyek éjjel és nappal

A városban nincs hiány bárokból, nappali és éjszakai szórakozóhelyekből. Az egyik leginkább ajánlott bulizóhely a városi strandon túl, Crikvenica északi határán található. A Kataca nevű bárról van szó, ahol finom koktélokat ihatunk laza, mediterrán hangulatban.