Crikvenica – Horvátország legnagyobb kikötővárosa

http://www.nonomiko.com
Régió: 

Crikvenica Horvátország legnagyobb kikötővárosa, a Kvaner-öböl központja. Történelme a régmúltban vezet vissza, de ma már turizmusáról híres. Mozgalmas, pörgős város, főleg főszezonban, ami július közepétől augusztus végéig tart.

Crikvenicában is találhatók érdekességek, látnivalók. Ezek elszórtan, nem egy tömbben vannak, ezért a jellegzetes horvát, mediterrán hangulat itt nem érvényesül annyira, mint más horvátországi városban vagy településen, itt inkább a pörgés, az élet dominál. Főleg fiatalok szeretnek ide járni, mivel itt lehetőség van nemcsak strandolni, de bulizni is.

Crikvenicában mindenféle strandot találunk, a nyugodt sziklás strandoktól kezdve, a kiépített betonos, füves strandokon át a homokos, aprókavicsos strandokig. A sötét türkizkék víz látványa és tisztasága lenyűgöző is, és itt talán a víz sósabb.

Crikvenica a magyar turisták egyik kedvenc tengerpartja, mivel közel van a határ, így nem kell sok időt tölteni az utazással.

Szállás

Crikvenicában szálláslehetőség is bőven akad az extra felszerelésű hotelektől a szerényebbekig. Ugyanakkor magán apartmanokban is találunk szállást, illetve a strandok környéke tele van házakkal, ahonnan szobákat, apartmanokat lehet bérelni.

Érdekesség

Crikvenica érdekessége egy nagy akvárium, ami 200 négyzetméteren fekszik, és több mint 50 adriai halfajtát tartalmaz. Hajókirándulást lehet tenni a Krk és a Rab-szigetekre, valamint a környékre.