Boldog sziget: Rab-sziget

www.likecroatia.com
Régió: 

A horvát tengerpart északi részén fekszik, mindössze 22 km hosszú és 11 km széles. Becenevén a Boldog Sziget. Mediterrán klímájú vidék, enyhe telekkel és jó meleg nyarakkal. Kedvelt gasztro-turisztikai célpont az itt megtermő vegyszermentes szőlő, az olajbogyó, a gyümölcsök és zöldségek, fűszernövények, a sajtok és a kiváló minőségű méz jóvoltából is. A szállás apartmanokban, tengerparti szálláshelyeken történik. A nyaralás itt biztos élményszámba megy.

Strandjai

30 tengerparti strandjával, kristálytiszta vizű, sekély öbleivel a fürdőzők paradicsoma. Itt a családosok, az egyedülállók, a nap szerelmesei egyaránt megtalálhatják kedvenc helyüket. Akad a tengerpartnak olyan szakasza, ahová kutyát is vihetünk magunkkal. Szinte személyre szólóan kiválaszthatjuk azt a kis öblöt, finom homokú strandot, ahol jól érezhetjük magunkat. A Paradicsom-öböl méltón viseli nevét, 125 éve látogatják a turisták.

A Rapska fjera egy Európa-szerte ismert középkori fesztivál neve, amely évente idecsalogatja az íjászat szerelmeseit. A helyi íjászok mérkőzése ez, amit speciális számszeríjjal, az arbalest-tel vívnak.

Látnivalói között szerepel a sziget szimbólumaként számon tartott négy harangtorony. A legidősebb közülük a 11. században épült. Ezen a kis szigeten több jelentős építészeti látnivaló hívogat, templomok, vár, apátság, múzeum stb. A szórakozni vágyókat számos rendezvénnyel, éttermekkel, bárokkal, tengerparti kiruccanó helyekkel csalogatják. A vendégszerető Rab-sziget lakói Horvátország eme csodás tengerpartjára csupa kellemes meglepetéssel várják a turistákat.