Kiszáradt folyó helyén fekszik Nin

www.ninskalaguna.hr

Nin városának már az elhelyezkedése is igen különleges Horvátországon belül: egy kiszáradt folyó hordalékán fekszik. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy mindazok, akik ide szervezik a nyaralásukat, homokos strandok tömkelegéből válogathatnak, hiszen az egész terület homokos. A város egy mindössze 500 méter átmérőjű, aprócska szigeten kapott helyet, ami szintén hozzájárul az egyedülálló hangulathoz.

Igazi paradicsom a strandolóknak

Nin azoknak ajánlható meleg szívvel, akik a nyaralást a strandon való pihenéssel azonosítják. A város ugyanis igencsak tekintélyes strand zónával büszkélkedhet, hiszen az egész Nin-félsziget egy homokpad, amiből nem volt nehéz rengeteg homokos strandot kialakítani. Persze ezen felül is akadnak látnivalók, a városnézést kedvelőknek például kihagyhatatlan Nin óvárosa, ahol a legszebb látnivalók kaptak helyet.

Mit érdemes még megnézi a környéken?

Ninhez igen közel fekszik Zadar, ha kedveljük a városnézést, ide érdemes tenni egy látogatást. Több hajókirándulásra is van lehetőség elmenni, ezek szintén hatalmas élményeket jelenthetnek. Szálláshelyek tekintetében Nin hozza Horvátország jellemző kínálatát, luxushoteltől az apartmanokig mindenféle szállás áll rendelkezésre – csak ne felejtsünk el időben foglalni!