A varázslatos Makarska

www.likecroatia.com

Makarska városa igen népszerű turistacélpont, amelyet számos tényezőnek köszönhet: a nyári melegnek, a száraz éghajlatnak, az apró kavicsos és homokos strandjainak, de annak is, hogy a közelben helyezkedik el a lenyűgöző Biokovo-hegy is. A város különleges varázsa a mediterrán életstílus, a fehér tengerpart és az azúrkék tenger közti csodás kontraszt, mely ide vonzza a látogatókat.

Konyhája

A makarskai éttermek kínálata hasonlít a más dalmáciai városok konyháihoz. Az itt nyaralóknak mindenképp meg kell kóstolniuk a dalmatinska pašticadát, ami egy húsétel, mely vörösborban készül és szalonnával, fokhagymával ízesített. Kitűnő előételnek számít a dalmát sonka (pršut) és sajt, amelyet ajánlatos olívabogyóval fogyasztani. A halakból készített különlegességek persze mindenhol megtalálhatóak. Az édesszájúak megkóstolhatják Makarska különleges desszertjeit, mint például a mandulakrémes és maraschino likőrös Makarana tortát, vagy a Rafiolit, az apró tésztából készült, dióval töltött, csokoládés krémes süteményt.

Szórakozás, kultúra, sport

Makarska az egyik legnyüzsgőbb horvát nyaralóhely, ahol a fiatalok diszkókban, bárokban, kocsmákban élhetik ki szórakozási vágyaikat. A rendszeres utcai vigasságok során a hangulatot a finom borok és a dalok pezsdítik fel.

Nyáron számos kulturális rendezvényt tartanak, amelyeknek keretében különböző koncerteken és színházi előadásokon vehetnek részt a turisták. Nem feledkezhetünk meg a halászfesztiválról, a tűzijátékokról és a szamárversenyről sem.

Nyilván sporttevékenységeket is űzhetünk: lehetőségünk van jet ski- vagy csónakkölcsönzésére, de ha nem szeretjük a vízi sportokat, hegyi túrázásra is vállalkozhatunk.