Trogir, a világörökség városa

www.tomi-trogir.com

Nyaralás tekintetében Trogir városa igen jó választás. Maga az óváros több napnyi látnivalót kínál és jól kiépített strandokkal rendelkezik. Ilyen a Seget Donjinál található Madena, illetve a Ciovo szigeti Copacabana strand.

Az óváros mesés szépségű, ami főként akkor válik még feltűnőbbé, amikor leszáll az éj, és a város ezeréves vonásai erőteljesebbekké válnak. Ilyenkor ideálisak a gyertyafényes vacsorák vagy az óváros göröngyös, fényárnyakkal játszó utcáin történő séták. 

Nemcsak Horvátország egyik legszebb városa, hanem történelmi központja az UNESCO világörökségének része is. Legfontosabb látnivalói közé tartozik a Szent Lőrinc-katedrális, az Oroszlános kapu, a Loggia, a Kamerlengo és a Szent Márk erődök.

Trogir rengeteg turistát vonz magához és általában sok magyar látogatója van. Egy tökéletes hely a pihenésre, kikapcsolódásra, mediterrán városnézésekre, tengeri és szárazföldi kirándulásokra.      

Pizzériák, éttermek, cukrászdák

A Trogir középkori hangulatú óvárosban ellátogatók számára a keskeny utcákban pizzériák, kávézók, sörözők, cukrászdák sorakoznak, európai és helyi különleges ízek kínálkoznak.

Ha Trogirba járunk, semmiképp ne hagyjuk ki az óváros helyi éttermeinek olyan kínálatait, mint a csevap, grilltál és a grillezett tintahal.

Kirándulások

Nagyon sok hajós kirándulást szerveznek itt a Kornati- és a Közép-Dalmát szigetvilágba. Ezekre a kirándulásokra mindenképp érdemes befizetni, ugyanis általuk felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk.