Sokszínű nyaralóhely Split

www.split.info

Akik a nyaralást is egy nagyvárosban tervezik eltölteni, azok számára Split tökéletes választást jelent. Split Horvátország második legnagyobb városa, Dalmácia kellős közepén foglal helyet. Egy igazi nagyváros, annak minden előnyével és hátrányával. Unatkozni egészen biztosan nem fognak az ide látogatók, ugyanis mind a városnézésre, mind a szórakozásra kiváló lehetőségek adódnak – nyilván nem véletlenül.

Fiataloknak ideális üdülőrész

Split nem kifejezetten nyaralóváros, bár igaz, hogy van üdülőrésze és egy jól kialakított tengerpartja. Ennek ellenére nem éppen a kisgyerekes családok számára ideális nyaralóhely, ugyanis a tengerparton hatalmas bulik vannak minden este, ami inkább a szórakozni vágyó fiataloknak kedvező. Ha azonban a közelben foglaltunk szállást, mindenképpen látogassunk el ide, egy városnéző túrát ugyanis bőven megér a hely.

Meleg, strandolós éghajlat

Split éghajlata is erősen ösztönzi a turistákat arra, hogy kipróbálják az említett strandot. Mediterrán éghajlat uralkodik, ennek megfelelően igen meleg van: nyáron átlagosan 30 fok van, a július a legmelegebb hónap. A napsütéses órák száma is igen magas, ami rendkívül kedvező a strandolni vágyóknak.