Hvar sziget, ahol örökké tavasz van

www.villa-tamara.com

Hvar szigete Horvátország egy különösen csodálatos vidékén fekszik. Egészen pontosan a Split-öböl keleti részén terül el, északról Brac-sziget, délről pedig Korcula, illetve a nyílt tenger határolja. A szigetet népszerűvé teszi a nyaralók körében a tökéletes klímája és lenyűgöző természeti adottságai. A sziget összes települése rendkívül közkedvelt nyaralóhely az előbb említett tulajdonságok, illetve a tökéletes pihenési lehetőségek miatt.

Extra télen: itt mindig tavasz van

Hvar szigete a téli hónapokban különösen közkedvelt úti cél, aminek az az elsődleges oka, hogy itt mindig tavasz van. Legyen mindenhol máshol bármilyen zord, hideg is a tél, itt nem nagyon tapasztalhatunk ilyesmit. Ezt kihasználva a helyiek egyedülálló akciókat hirdetnek: ha novembertől márciusig reggel 7 és este 5 óra között az ég felhős, netán havazik, vagy mínuszba fordul a hőmérséklet, a vendégek ingyen tartózkodhatnak a szállodákban.

Szállások tömkelege várja a turistákat

Hvar szigetén sokféle szállás megtalálható az apartmanoktól egészen a luxusszállodákig, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. ha nyáron szeretnénk fürdőzni egyet, vagy a tél közepén egy kis tavaszra vágynánk, Hvar ideális választás.