Horvátország legtisztább területe: Podgora

www.recenze-chorvatsko.cz

Podgora a méltán népszerű Makarska Riviéra utolsó települése. Makarskától egészen pontosan 10 kilométerre, délre található, Brac és Hvar szigetekkel szemben. Podgora Horvátország egyik legtisztább területe, így a nyaralásunkat egészen bátran szervezhetjük ide kisgyerekekkel is. Maga a város is gyönyörű, de a környéken is számos látnivaló akad, amit elég könnyen megközelíthetünk innen. Mivel a terület egy fontos kereskedelmi út mentén fekszik, Podgora már az ókortól lakott, ami sok látnivalót eredményezett.

Lélegzetelállító tengerpart

Podgora tengerparti város, strandjai a város előtt hosszan terülnek el. A leginkább közkedvelt strand egyértelműen a városi strand, ami a városi sétány előtt terül el, mintegy másfél kilométer hosszan. Ez egy lassan mélyülő, apró kavicsos strand, vagyis minden szempontból ideális. Természetesen nem ez az egy lehetőség van a strandolásra, még számos alkalmas partszakasz van, amik szintén apró kavicsosak, vagy sziklásak.

Kirándulási lehetőségek

A podgorai nyaralás alatt érdemes hajókirándulásokra befizetni, ebből ugyanis nincs hiány a településen. Ha egy kicsit több látnivalóra vágynánk, autóval nincsenek messze a Makarska Riviéra egyéb települései.