Baska Voda: az Adria különleges gyöngyszeme

www.photocroatia.com

Baska Voda egy kis halászfaluból nőtte ki magát a Makarskai Riviéra egyik legnépszerűbb nyaralóhelyévé. Mára valódi turistaközpont lett, azonban nem mindig volt ez így. A múlt századig nem sokan látogattak el ide, a város első szállodája csupán 1936-ban épült meg. Azóta azonban megszaporodtak a különböző szállások, tekintettel arra a hatalmas érdeklődésre, ami a várost, mint nyaralóhelyet övezi.

Erdőkkel szegélyezett tengerpart

Baska Voda mintegy 2 kilométer hosszú, kavicsos tengerparttal rendelkezik, melyet erdők szegélyeznek mindenütt. A tengerpart tökéletesen alkalmas strandolásra, így ha azok közé tartozunk, akik a tengerben fürdőzés nélkül nem tudják elképzelni a nyári szabadságot, megtaláltuk a tökéletes nyaralóhelyet! A strand mellett pálmafás promenád kapott helyet, ahol kávézók, és éttermek sorakoznak.

Idilli, kellemes környezet

A Biokovo-hegy szépsége, a tenger, és a napsütés kitűnően gondoskodnak a pihentető hangulatról, mindezek mellett azonban Baska Voda számos szórakozási, és sportolási lehetőséget is kínál az ide látogatók számára, így ha ide tervezzük a nyaralást, a kikapcsolódáson kívül szórakozási igényeinket is könnyen kielégíthetjük.