Az egyedi szépségű Hvar sziget

www.youtube.com

Hvar szigete több szempontból is kitűnő üdülőhelységnek számít. Horvátország egyik legszebb szigete számtalan csodás öböllel és tengerparttal rendelkezik. A rendkívül kellemes klímájáról ismert sziget igen felkapott és látogatott hely. Számos egyedi természeti szépségei közé tartoznak a levendulák, szőlőskertek, rozmaringok, pineaerdők, olívaligetek. A sziget ugyanakkor kulturális és történelmi szempontból is figyelemre méltó.

Helyi gasztronómia                                                    

Hvar szigetének konyhája főként a dalmát konyha ízvilágába illeszkedik, mivel könnyed és egyszerű főzési eljárásokra épít. Kevés tömény és zsíros ételt készít, de kifinomultan használja fel a különböző fűszereket, például a majoránnát vagy bazsalikomot. Helyi jellegzetes egytálételnek számít a krumplis-halas gregáda.

Hvar szigetén a legnemesebb borokat kóstolhatjuk meg. Népszerűnek számít a finom fehér bogdanusa, az ivan dolac, a zlatan plavac vagy a dobrogos. Ha itt tartózkodunk, ezen italok ízvilágát semmiképp nem hagyhatjuk ki. Az édességek közül megemlítendő a borsoskeksz vagy a friss ánizzsal készült hvari kisvirág is.

Szórakozás és éjszakai élet

Hvar szigete nem szűkölködik fantáziadús, eredeti és nagystílű szórakozási lehetőségekben sem, ugyanis egy igazi buliszigetről van szó, ahol a szórakozás már délután elkezdődik. A fiatalok a strandról visszatérve akár fürdőruhában is táncolhatnak, hiszen néhány bárban after-beach partik is várnak rájuk. Itt tartózkodva könnyen megeshet, hogy a felkapott diszkókban vagy a kávézók bárjainak teraszain akár hollywoodi hírességeket is megpillantunk.