Autómentes nyaralás a Drvenik-szigeteken

www.chorwacjaautokarem.com

A Drvenik-szigetek Vinisce település előtt fekszenek a Trogir Riviéra területén. A turisták nagy kedvencei, amennyiben még nem hallottunk róluk, a továbbiakban gyorsan megértjük, hogy miért. Először is, a Drvenik-szigeteken nincs autósforgalom, kizárólag gyalog és kerékpárral, illetve hajóval lehet közlekedni, ami már önmagában üdítő változatosság az átlagos életet élő, dolgozó emberek számára. A szigetek szépségét buja, mediterrán növényzet adja.

Igazi strandparadicsom

Ha a nyaralásunkat strandolás nélkül nem tudjuk elképzelni, jó helyen járunk, a Drvenik-szigetek fő profilját ugyanis a csodaszép, kristálytiszta vizű strandjai adják. A területen több homokos strand is van, nagyon népszerű például a Kis Dreveniken található Vela Rina. Aki itt tölti a pihenését, garantáltan nem fog csalódni, ugyanis minden körülmény adott a tökéletes kikapcsolódáshoz.

Egyedülálló strand

Ha egy olyan strandra vágyunk, amilyet még nem láttunk, nem szabad kihagyni a Krknjast. A Krknjas igazából két apró szigetecske neve, amik a Nagy Drvenik sziget délkeleti végén helyezkednek el. A Krknjas strand tulajdonképpen a három sziget által határolt, homokos talajú lagúna – semmiképp ne hagyjuk ki, ha itt járunk!