Umag: a kapu Európához

www.croatia.hr
Régió: 

Minden évben egyre többen választják nyaralás céljából Umag városát. Ez a pazar tengerparti üdülőváros egyike Horvátország azon településeinek, mely a legközelebb fekszik Magyarországhoz, ezért is nem véletlen, hogy napjainkban Európába vezető átjáróként emlegetik. Régebben Umag a nemesek nyári szálláshelyének számított, ennek köszönhetően megannyi óvárosi építmény díszíti a városközpontot. Eredetileg egy várfallal körülépített városka volt, melyből már csak néhány apró részlet maradt meg.

Sport és wellness szolgáltatások

Valójában Umag több mint egy átlagos tengerparti nyaralóhely. Mindamellett, hogy napozás és fürdés szempontjából egy igazi turistaparadicsom, ugyanakkor Horvátország legszínvonalasabb sport és wellness centruma. Híres az itt található mintegy hatvan teniszpályáról, a változatos sportolási lehetőségekről és a mára már hagyománnyá vált tenisztornáról. Számos négy- és ötcsillagos szálloda valamint apartman áll a vendégek rendelkezésére. Ahogy Horvátország partjaira, Umag strandjaira is jellemző a sziklás, aprókavicsos partszakasz. Különlegesség viszont, hogy több helyen is találhatunk homokos részeket.

Umag garantáltan jó választás, akkor is, ha egy kicsit lazítani és kikapcsolódni vágyunk, de akkor is, ha pezsgősebb és dinamikusabb életvitelt képzelünk el a mediterrán tengerparti nyaralásunk során. Itt minden korosztály megtalálja a számára tökéletes szabadidős programot.