Rabac: a felhőtlen pihenés központja

www.valamar.com
Régió: 

Aki úgy dönt, hogy pihenéssel, kikapcsolódással szeretné tölteni idei nyaralását, és mindezt Horvátország leglenyűgözőbb tengerparti városában, annak Rabac jelenti a tökéletes választást. Nem meglepő, hogy ezt a kis tengerparti várost a Kvarner öböl gyöngyszemeként is emlegetik. Dombos és sziklás vidékének köszönhetően Rabac bármely pontjáról csodálatos kilátás nyílik a horvát tengerre.

Az egykoron halászattal tevékenykedő kis falucska mára a turisták egyik közkedvelt úti céljává vált. Mindezek ellenére sikerült megőriznie sajátos építkezési stílusát és történelmi kincseit, melyek hangulatosabbá és felejthetetlenné teszik nyaralásunkat.

Szabadidős programok

Az itt élők többségének a turizmus jelenti az elsődleges megélhetési forrást, tehát számos apartman kínál szálláslehetőséget az ide látogatóknak. Természetesen hatalmas öbölre és tengerre néző szállodák is várják a pihenni vágyókat.

Fokozatosan mélyülő strandja ideális úgy a pancsolni vágyó gyermekek, mint a mélyebb vizekre merészkedő felnőttek számára. Mindemellett Rabac nem csak a strandolóknak, de a túrázás megszállottjainak is tökéletes választás. A gyalog, de akár biciklivel is körbejárható hegyes vidék mesébe illő látványt biztosít, amely garantált és bevált módszere a fizikai és szellemi feltöltődésnek.

Mindenképp érdemes ide ellátogatni, ha nyugalomra, napsütésre és mediterrán tengerpartra vágyik.