Pula: a virágzó ókori város

www.thousandwonders.net
Régió: 

Aki Horvátországban tervezi eltölteni nyaralását, annak mindenképpen ajánlott ellátogatni Pula városába. Pula Isztria legnagyobb városa és egyben fővárosa, rengeteg érdekességnek és látnivalónak ad otthont. Az itt élők két hivatalos nyelven is beszélnek, olaszul valamint horvátul, de lakói nem csak erről, hanem vendégszeretetükről is roppant híresek.

A város egyik legnevezetesebb látnivalója az Amfiteátrum, mely a mai napig megőrizte egykori alakját. Az itteni aréna a régi idők nagy viadalainak adott otthont, de ezeket mára felváltották a turistáknak szervezett programok, fesztiválok és zenei parádék sokasága. Mivel tengerparti város, az ide érkezőknek strandolásra is bőven nyílik lehetőségük.

Pula mesés tengerpartja

Minden évben rengeteg látogató érkezik ebbe az adriai városba, elsősorban a horvát tengerpart és az azt körülvevő mesés élővilág miatt. Szállodák és apartmanok sokasága nyújt lehetőséget a vendégek elszállásolására.

Pula gyönyörű aprókavicsos parttal rendelkezik, tisztán tartott és igényesen kialakított, felszerelt strandok jellemzik. Néhol találhatunk sziklás részeket is, amelyről a turisták nagy előszeretettel ugranak a kristálytiszta tengerbe. A tengerpart közelségének köszönhetően megannyi szabadidős program közül választhatnak a vízi sportok kedvelői, ugyanakkor kihagyhatatlan programnak számítanak a mediterrán tengeren való hajóutak is.