Novigrád: a történelem gyöngyszeme

www.croatia.hr
Régió: 

Tengerparti nyaralás szempontjából Novigrád nagy előszeretettel látogatott üdülőtelep, a horvát félsziget egyik csendes kis városa, mely kétségkívül felejthetetlen élményekkel tarkítja utazásunkat. Számtalan történelmi kincs és nevezetesség kötődik ehhez az egykori halászvároskához, ilyen például a jórészt épségben megmaradt városfal, mely hosszú évszázadok elteltével is ott húzódik a település mentén.

Kevés horvát üdülőtelep büszkélkedhet ilyen hangulatos környezettel, talán ez teszi Novigrádot Isztria egyik leghangulatosabb és legromantikusabb városává. Kiváló programnak számít egy kisebb túra ezen a környéken, gyalog vagy akár biciklivel is.

Fürdési és sportolási lehetőségek

Partja aprókavicsos, tiszta, rendezett. A hely egyik adottsága: Horvátországnak ezen a részén csodálható meg a leggyönyörűbb naplemente. Szállás minden kategóriában elérhető, igényesen kialakított szállodák és apartmanok várják a pihenni vágyókat. Fürdés és napozás mellett lehetőség nyílik sporttevékenységekre is: kocogásra a tengerpart mentén, bicikli- vagy gyalogtúrára a közeli turistautakon, de akár hajókázásra vagy búvárkodásra is befizethetünk.

Nyaralásunk során ajánlott belekóstolni a horvát gasztronómiába, valamint részt venni a városban megszervezett éjszakába nyúló rendezvényeken, fesztiválokon. Akik Novigrádot választják úti céljuknak, garantáltan életre szóló élményekkel gazdagodnak majd.