Medulin, a terjeszkedő település

www.croatia.hr
Régió: 

Isztria Horvátország legnyugatibb része és az Adriai-tenger legnagyobb félszigete. Ezen a csodálatos félszigeten található Medulin, a környék legnagyobb települése, jelentős üdülőtelep. Egyszerre 17.000 nyaralót is képes befogadni.

Már a római időkben üdültek a partjain. A 19. században fedezték fel újra, azóta egyre terjeszkedik és fejlődik minden irányban. Medulin város a Medulin-öböl keleti partján levő dombon van. Az öböl 2 km hosszú, kavicsos és alig lejt a strandja. Emiatt nagyon kedvelt a kisgyerekes nyaraló családok körében.

Az óriási Medulin-kemping egy hosszú félszigeten és töltéssel hozzákapcsolt kis szigeten terül el. A kemping területe homokos, de erdőrész is található ott sok árnyékkal, ami nagyon kellemes a tikkasztó nyári napokon. A szállást szállodákban és kempingekben lehet igényelni. Ezek, mint valami kis szigetek, szétszóródva vannak építve, közöttük sín nélküli vonat közlekedik.

Rendezvények

Több rendezvény is van Medulinban, ezek közül a legnépszerűbbek:

  • a medulini éjszakák – ilyenkor koncertek, gasztronómiai – étel, ital – bemutatók vannak;
  • a kétnapos Valkana strandfesztivál – ez abból áll, hogy három színpadon elektronikus zenei műsorokkal szórakoztatnak
  • a Szent Jakab-napi ünnepség, a város védőszentjéhez kötődően

A főszezon júliusban és augusztusban van, de e két hónapnál tovább is alkalmas a hely a pihenésre, kikapcsolódásra, nyugalomra – ilyenkor persze alacsonyabbak az árak és nincs tömeg.