A horvát múzeumváros: Trogir

www.croatiasunshine.com

Trogirt nem véletlenül nevezik az adriai tengerpart egyik legősibb és legizgalmasabb városának, hiszen az aktív és passzív kikapcsolódásra vágyó utazók egyaránt jól érezhetik magukat itt. Mivel Trogirt múzeumvárosnak is nevezik, nem nehéz kitalálni, hogy azok is találnak itt elfoglaltságot, akik a nyaralás alatt szeretnének némi kulturális programot is szervezni, emellett azonban a strandolók sem fognak csalódni a városban.

Csodálatos építészeti kincsek

Trogir meglehetősen egyedi arcot mutat, ami annak köszönhető, hogy római, velencei, valamint görög hatások is érték a történelem során, ez a város pedig egyedülálló módon volt képes megőrizni az építészeti kincseit. Éppen azért kitűnő úti cél azoknak is, akik szeretnek bolyongani a különböző városokban, és megszemlélni a szebbnél szebb épületeket – itt ezekből nincs hiány. Nem csak nappal, éjjel is érdemes városnéző túrára indulni, teljesen más a hangulata.

Gyönyörű tengerpart

Az eddig felsoroltak már önmagukban is komoly vonzerővel bírnak, azonban tudjuk még fokozni: Trogir mindezek mellett gyönyörű tengerparttal is rendelkezik, ami remek strandolási lehetőséget biztosít a nyaralóknak. Szálláshelyek sokasága várja a turistákat, az apartmanoktól a luxushotelekig mindennel találkozhatunk.