Orebicben található Horvátország legjobb strandja

www.adria-holidays.net
Régió: 

Orebic városa Horvátország második legnagyobb félszigetén, a dalmáciai Peljesac-félszigeten foglal helyet, mely 355 négyzetkilométer területű, és 65 km hosszú, de mindössze 7 km széles. Orebic a félsziget legnagyobb városa a maga 4000 lakosával. Ennél azonban jóval több ember fordul meg a városban, ugyanis ez egyben Horvátország egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, így a szezonban rengeteg itt a turista.

Lélegzetelállító környezet

Orebic egyik legkomolyabb vonzerejét a lélegzetelállító látvány adja: már maga az ideérkezés is egy külön élmény, olyannyira, hogy ha sokadik alkalommal látogatunk ide, akkor sem lehet megunni azt a gyönyörű kilátást, ami az úton látható: a sziklák, a hegyek, és a kék tenger, és végül Orebic. Maga a város is rendkívül hangulatos, egy hamisítatlan mediterrán légkörű hely. Mediterrán növényzet jellemzi, és élénk vegetáció.

Horvátország legjobb strandja

Horvátország elsősorban a strandolni vágyók úti célja szokott lenni, azonban Orebicben található a strandok leg-je: az egy kilométer hosszú, homokos-kavicsos Trstenica nevű strand. Mivel igen népszerű, főszezonban kissé zsúfolt lehet, erre figyeljünk, ha nem szeretjük a tömeget.