Dubrovnik, az Adria gyöngye

www.valamar.com
Régió: 

Sokan tartják Horvátország legszebb városának az ország legdélebbi szegletében, egészen pontosan Dalmáciában elterülő Dubrovnikot, melynek óvárosa 1994 óta a Világörökség része. Nem csoda, hogy igen közkedvelt a turisták körében is, hiszen már maga a városkép is gyönyörű, azonban a szikrázóan kék tengerrel társítva egy életre rabul ejti azt, aki meglátja. Kulturális központ is, ezért is nevezik a várost az Adria gyöngyének.

Drága, de megéri

A hihetetlen szintű közkedveltségnek köszönhető, hogy Dubrovniknak minden szépsége ellenére van egy komoly hátránya is, mégpedig az, hogy drága. A pénzért cserébe azonban senki sem unatkozik, aki ide szervezi a nyaralását, hiszen számos program közül lehet válogatni csaknem egész nyáron, a gyönyörű, mélykék tenger és a lélegzetelállító város pedig állandó elfoglaltságot biztosít a városban nyaralóknak.

Strandokból sincs hiány

Természetesen egy olyan városból, mint Dubrovnik, nem hiányozhatnak a fantasztikus strandok sem, ha már a tengerparton járunk. Dubrovnik strandjai az óvárostól északra, illetve délre helyezkednek el. Északra, a városhatárban található, nagyon közkedvelt strand a Copacabana és a Cava, míg délre találhatjuk Horvátország legszebb panorámájú strandját, a Banje-t.