Az egyik legszebb horvát sziget Korcula

www.visitkorcula.eu
Régió: 

Korcula szigete az egyik legnépszerűbb nyaralóhely Horvátországban. Ez egy sziget, ami körülbelül 47 kilométer hosszú és 8 kilométer széles. Korcula az Adria legzöldebb szigete, ami csodálatos környezetet biztosít. Mintegy 16 ezer ember él itt, ezzel pedig kiérdemelte a második legnépesebb horvát sziget címet, Krk után. Korculát minden évben rengeteg turista keresi fel, különösen a nyári időszakban. Mind a strandolóknak, mind a felfedezni vágyóknak kiváló.

Van mit megnézni

Korcula szigete gyönyörű képet mutat, köszönhetően többek között középkori házainak, szűk sikátorainak, és egyedülálló természeti környezetének. Sokan egyenesen úgy vélik, hogy Korcula a legszebb horvát sziget. Többek között ez is rendkívül közkedveltté teszi, ugyanis igazi élmény itt sétálgatni az esti órákban. Emellett az időjárás is kedvező, mivel a napsütéses órák száma meglehetősen magas, igazi nyaralós klímája van.

Strandok és borok

Korcula szigetén bárki jól érezheti magát, aki tartalmas nyári kikapcsolódásra vágyik. A sziget nagy részén mediterrán növényzetet találhatunk, emellett nincs hiány strandokban sem, emellett a sziget borai is kiválóak. Korculát egyesek "kis Dubrovniknak" nevezik, ami nem véletlen, ugyanis a sziget tényleg sok tekintetben hasonlít Dubrovnikra.