Vodice – tiszta vizű forrás

Horvátországban méltán nevezhetjük ezt a várost turisztikai központnak, sok-sok szálláshellyel, apartmanokkal, szállodákkal, változatos programok széles kínálatával, történelmi nevezetességekkel. Ilyenek például a Szent Kereszt plébánia harang templom, Coric tornya, a Karmel-hegyi Boldogasszony templom, vagy a Szent Illyés próféta templom és hosszan sorolhatnánk.

E mellett azonban a tengerparti kisváros remek lazító-pihenőhely is, tele relaxációs lehetőségekkel, standokkal. A környékén természeti szépségek számos gyöngyszeme, úgy, mint a Nemzeti Park, a Vrana Tó, valamint nem kevés régészeti lelőhely – Sibenik, Tribujn fogad.

Legszebb és legismertebb strandjai a Kék strand, mely gyönyörű homokos parttal rendelkezik, teljes mértékben gyermekbarát és a szintén Kék zászlós minősítésű, kavicsos-betonos Hangar.

A tengerpartokon rengeteg lehetőség nyílik sportolásra is, mint például strand röplabda, búvárkodás, tengeri fitnesz, kenu, foci, kerékpározás, vízikerékpár, kosárlabda.

Este a kitűnő éttermekben eltöltött vacsora után lehetőség van, hogy vitorlás hajóra szálljon és megcsodálja a horvátországi tenger szigetvilágát- éjszaka is.

Hangulatos, szép apartmanok, szállodák várják az ide látogató turistákat, nyaralni vágyókat, csaknem háromszáz szálláshely közül válogathat