Ugljan a nyugalom szigete

www.croatiapartments.com

Ha egy csendes, nyugodt családi pihenést szeretne egy meseszép pici szigeten, Horvátországban, akkor Ugljan tengerpartja kitűnő választás.

Aki kedveli a standon a vízi sportot, nem marad élmény nélkül, hiszen a tengerparton-tengeren - búvárkodás, kajak, strandröplabda és tenisz várja. Az itt bérelhető kerékpárral nagy kirándulásokat tehet, és közben gyönyörködhet Horvátország természeti képeiben, a gazdag vegetációban.

A sziget települései kivétel nélkül a keleti részen helyezkednek el, a másik oldal óriás sziklái az építkezést nem teszik lehetővé. Így viszont a táj és a tengerpart megmaradt eredeti szépségében.

Mostir, Luka – homokos strandjai igazán kellemes üdülést szolgáló helyek hírében állnak Horvátországban gyermekes családok számára is kitűnő választás.

Kukljica, Lukoran nagyon kedvelt horvátországi hely a turisták által, de a sziget egyéb településein is számos apartmannal, kedves kis szálláshelyekkel, remek éttermekkel várják az ide látogatókat.

Legnépesebb település Preko, ahol egy XV. Századi erőd romjai tekinthetők meg. A várostól kb. 80 km-re fekszik Galevac, ahol egy szépségéről is híres, homokos tengerpart biztosít felhőtlen kikapcsolódást mesebeli környezetben, természeti szépségekkel. Sok-sok szállás és strand közül válogathatunk, nem fogunk csalódni.