Sveti Filip i Jakov a virágözön

www.pticica.com

Virágok, virágok és virágok.

Mintha csak egy képeskönyvben járnánk egy hatalmas tengerparti Riviérán, közben a tenger hullámaiban gyönyörködnénk, majd tovább sétálva épp megtekintjük Horvátország történelmi örökségeit. Ezután egy kedves kávézóban üldögélve, rendezett és kedves szálláshelyünkön pihenve, vagy lábunkat a tengerbe lógatva egy strandon megcsodáljuk a naplementét.

Ez itt a valóság. Ez Horvátország.

Egy kicsi oázis- mondják sokan, nem véletlenül. A sziget lakói már évek óta virágfesztivált rendeznek itt, ezen kívül a legkülönfélébb nyári programokkal is készülnek - a nyaralók nagy örömére.

Sok-sok tiszta öböl, megannyi pici sziget partszakasza ez a hely, ahol a feltűnően tiszta víz azonnal a tengerbe csábítja a strandolás szerelmeseit.

Fontos megemlíteni továbbá a tengerpart legkülönfélébb sportolási lehetőségeit, ezek megléte vonzza leginkább az aktív kikapcsolódás kedvelőit. Bő a kínálat a strandokon, hiszen a búvárkodástól a szörfözésig az úszáson át a vitorlázásig itt minden lehetőség adott.

Horvátország itteni tengerpartján sétálva azonnal szembe tűnik, hogy kristály tiszta vizű a tenger, ezen kívül hatalmas vonzereje még a szigetnek, hogy az éttermek és szórakozóhelyek rendkívül színvonalasak, tiszták, igényesek – egyszóval- bátran ajánlhatóak az apartmanok és kempingek.