A strandolók paradicsoma: Pag szigete

www.yachtscroatia.com.hr

Horvátország egy igen kedvelt nyaralóhelye, illetve tengerpartja Pag szigete, mely az ország 5. legnagyobb szigete. Pag az Adriai-tenger északi részén helyezkedik el. A sziget főleg sziklás, de ez korántsem zavarja az ide látogató turistákat, ugyanis gyönyörű tengerpartjának köszönhetően kiváló strandolási lehetőséget biztosít, mindemellett számos látnivalója is akad, az ide látogatók legnagyobb örömére.

A Pag szigeten három fő hely van, melyek nyaralás szempontjából népszerűek. Északon a Novalja-Zirce terület, középen Pag, míg a sziget déli felén a Povljana-Vlasici terület. Az északi terület bátran ajánlható kisgyerekes családoknak, de bulizni vágyó fiataloknak is. Pag városa azoknak való, akik a mediterrán életérzésre vágynak, este szívesen sétálnának a városban, nézné meg a látnivalókat. A déli terület jóval zöldebb, mint a többi, és homokos strandokkal várja a látogatókat.

Aki strandolni megy Horvátországba, az Pag szigetén a lehető legjobb helyen jár! A sziget strandjai jellemzően a nyugati oldalon találhatók, mindhárom említett nyaralóövezetben több tengerparti fürdőhelység is akad, amik között homokos és nem homokos strandok is találhatók, így mindenki megkaphatja, amire igénye van.