Sokoldalú kikapcsolódás Mali Losinjban

www.place2visit.wordpress.com

Mali Losinj Horvátországban a Tengermellék-Hegyvidék megyében helyezkedik el. Ez a város az Adria szigeteinek legnagyobb települése, egyben Losinj sziget fővárosa is. A város Losinj szigetén egy szűk és mély öböl délkeleti végében található. Az öböl csak az északnyugati részén érintkezik a tengerrel.

Sokoldalú kihasználhatóság

Mali Losinj számos jó minőségű szállást biztosít az ide látogatóknak, emellett a szórakozási lehetőség is adott a városban, mivel széleskörű sportolási, és kikapcsolódási lehetőségeket kínál, úgymint yacht, búvárkodás, szörf, tenisz, minigolf, bowling, horgászat. Akik szívesen vetik bele magukat az éjszakába, itt jó helyen járnak, ugyanis az éjszakai élet számos klubban biztosított. Gyógyüdülőhelyként is megállja a helyét, hála tiszta, tengeri levegőjének, mely gyógyhatással bír.

Delfinek a tengerben

Losinj éghajlata kellemesen enyhe, azonban ahhoz éppen elég meleg, hogy jól ki lehessen használni a sziget tengerpartját egy kis strandolásra. A Losinj környéki vizekben azonban nem csak az emberek fordulnak meg szívesen, itt ugyanis gyakran lubickolnak delfinek is, még rezervátum is működik számukra. A sziget az olasz, és a horvát turisták körében is nagyon közkedvelt. Ők főleg augusztusban látogatnak el ide, ezért ha biztosra akarunk menni szállás terén érdemes előre foglalni, és lehetőleg júniusra, vagy júliusra időzíteni a nyaralást.