Sibenik Horvátország legszebbje

www.apartments-ciric.com

Csodás középkori hangulatú, sokak által Horvátország legszebbjének kikiáltott város.  A Krka folyó 3 km hosszan elterülő öblében épült. Izgalmas úti cél, nyüzsgő életével, híres vendégszeretetével és gyógyító-tisztító nagy páratartalmú levegőjével, szálláshelyeivel, mint a remek apartmanok és kempingek.

A tengerparti városkától alig pár kilométerre található a gyönyörű Nemzeti Park, melyet - lélegzetelállítóan szép vízesései miatt - semmiképp sem szabad kihagyni horvátországi nyaralásunk alkalmával. A vízesések közt, lentebb egy tavacska is található, melyben meg is fürödhetünk– bátran mondhatjuk felemelő élmény.

Kirándulások egész sora vár bennünket, megtekinthetjük Horvátország itt lévő megannyi kis szigetét, a korallzátonyokat, a kristálytiszta tenger ezernyi árnyalatát, a Kornat-i szigetvilágot, a Szent Miklós Erődöt, a Szent Jakab katedrálist. Sok féle szállás közül válogathatunk, kedves apartmanok, kényelmes kempingek várnak minket.

A tengeri fürdőzés szerelmeseinek ajánljuk a környék egyik legszebb strandját a Solaris Beach-t, ahol mintegy négy km hosszú homokos partszakasz fogad bennünket. A strand kék zászló minősítést kapott, ami a tisztaságáról és remek felszereltségéről árulkodik. A többi fürdőhely jellemzően apró kavicsos.

Nincs hiány éttermekből, szórakozóhelyekből sem, ahol elmerülhetünk a Horvátország e területén jellemző különleges íz világban.