Primosten – Dalmácia ékszerdoboza

www.rentajetski.info

Falusias hangulat, patinás-óváros, apartmanok és egyéb szálláshelyek sokasága, romantika, nyugalom és szépség. Talán a legtalálóbban így jellemezhetnénk ezt a nyaralók által nagyon közkedvelt horvátországi városkát.

Az egykori halászfalu egy piciny szigeten fekszik, Sibenik és Trogir között, romantikus utcákkal, szűk kis sikátorokkal, szinte szerelmes hangulattal. Nem véletlenül kedvelik annyira a nászutas párok már évek hosszú sora óta. Érdekesség még, hogy minden évben szamárverseny bővíti a programkínálatot.

Éjszakai élete is mozgalmas, itt található többek között Dalmácia legnagyobb diszkója is, a Club Auróra.

A tengerpart kavicsos- sziklás, ám nem túl mély vizű strandjai tisztaságuk és szépségük miatt méltán híresek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy Horvátország 10 leggyönyörűbb strandja közé választották, kivétel nélkül kék zászlóval rendelkeznek. A tengerpartot fenyőerdők övezik, a látogatók sokszor említik a tenger kitűnő hullámait és mélykék, kristálytiszta vizét, de a fürdőzés közben elénk táruló táj élménye sem elhanyagolható.

Számos hangulatos apartman, hotel és különböző kedves szálláshely várja az ide látogatót közvetlenül a tengerparton is. Aki a kempingezést választaná, itt megtalálja ennek lehetőségét is.