Nin a horvát „Székesfehérvár”

www.croatia.hr

Ha Ön történelmet keres nyaraláskor Horvátországban és imád nagyokat sétálva a múlt csodáiban gyönyörködni, ugyanakkor a homokos tengerpart szerelmese, megtalálta a megfelelő helyet.

A patinás kis város sok-sok szálláshelye mellett tele van látnivalóval. Köztük is talán a legérdekesebb a Szent Kereszt templom, illetve a Szent Miklós templom, amely mára Horvátország egyik jelképe lett.  A látnivalók sokasága az óvárosban fogad minket. Ez a kisváros volt Horvátország koronázó városa és itt laktak az ország királyai is.

A strandolás igazi mediterrán élmény a tenger szerelmeseinek. A tengerpart csodás pihenést nyújt nekünk, hiszen az egész félsziget szinte egy „homoktenger”. Ideális a fürdőzés szerelmeseinek és a puha homoktakaróban pihenő napfürdőzés tökéletes helyszíne.

Nagyon lassan mélyülő vizű strandjai - melyek mintegy 8 km hosszan nyúlnak - kisgyermekes családok számára tökéletesek épp úgy, mint a párjával vagy baráti társasággal pihenni vágyóknak. Horvátország egyik legszebb strandja szintén itt található, mely egy legenda után a „Királynő strandja” elnevezést kapta.

A sziget népszerűsége nem véletlen, hiszen kitűnő szálláshelyekkel, apartmanokkal és gyönyörű strandjaival rászolgált erre, nem beszélve a széles skálájú vízi - és egyéb sportlehetőségekről.