Fehér város a tengernél- Biograd Na Moru

www.worldstourist.com

Csodaszép tenger, gyönyörű strandok, mesélő történelem - Horvátországban.

A múlandóságot, állandó változást ábrázoló romok, de a lassan már száz éve Horvátország e részébe látogató turisták ezrei is ékes bizonyítékai annak, hogy érdemes felkeresni ezt a X. századi, királyok által alapított várost.

A középkorban Biograd volt a Horvát királyság fővárosa. Mi magyarok sem maradunk távol a történelmi kapcsolat ezen részétől, hiszen itt koronázták királlyá Könyves Kálmánt, ezzel egy időben pedig Horvátország a Magyar Királysághoz csatlakozott.

Igazi csemege ez a város a történelem kedvelőinek, túlzás nélkül állítható, hogy Horvátországban átélhetjük egy picit saját múltunkat is.

Szállodák, - amelyek közül az első még 1935-ben került megépítésre, bizonyítva a turizmus létjogosultságát – apartmanok sokasága várja az ide látogatókat.

Kedves szállásai mellett az Adriai tenger egyik legszínvonalasabb teniszcentruma, vízisí – és szörfparadicsom, búvárkodás, strandröplabda, hajókázás fantasztikus élményt nyújt a sport kedvelőinek. Kavicsos- és homokos tengerpart, csodaszép tiszta tenger, számos kis boltocska, étterem, szórakozóhelyek, az esti mozgalmas élet- ám a csendes és nyugodt pihenés megléte bármely korosztály számára tökéletes kikapcsolódás, felhőtlen strandolás helyszíne lehet.