Mali Losinj, a kulturális csúcsélmény

www.esys.org
Régió: 

Mali Losinj egy kitűnő választás nyaralás céljára, ugyanis kedvező adottságai miatt Horvátország egyik legvonzóbb úti célja, egy valóságos nyaralási paradicsom. Ezt többek között kellemes mediterrán hangulatának, sok látnivalójának és strandjainak köszönheti.  A legnépesebb adriai település, polgárainak legfontosabb megélhetőségi forrása az idegenforgalom.

Az igen szép és tiszta városban számos igényesen felújított monarchiabeli épület található. A látnivalók közül megtekintésre méltó a Vízalatti Történelmi Park, ahová bárki lemerülhet, hogy megbámulhassa az egykori történelmi emlékek másolatait. A parkban ősi amforákat, velencei ágyúkat, második világháborús fegyvereket és egy görög bronzszobrot is felfedezhetünk. Habár ezek a kincsek a sétányról valamelyest szabad szemmel is láthatóak, ha már itt tartózkodunk, érdemes búvárszemüveget használjunk.

A sziget másik érdekessége a Veli Losinjnál található delfin-kutatóállomás, ahol az elő- és utószezonban számos delfint megcsodálhatunk.

Vendéglátás

Mali Lošinj népszerűsége kiterjed az éttermi kínálataira is. A legméltányosabb vendéglők a Nino, az Artatore Janja, a Corrado vagy a Cigale. Ezekben az éttermekben fantasztikus és drága, friss tengeri ételeket fogyaszthatunk.

Sport

Mali Lošinjban van egy 30 kilométer hosszú, közepes nehézségű kerékpárút, amelyet bejárva egyben az öblöket, a lehetséges fürdőhelyeket is fel lehet fedezni. Megemlítendő az Adriatic Drivers búváriskola is. A helységben a szörfölés feltételei is megfelelnek az igényeknek.