A közkedvelt Selce

www.wikimedia.org
Régió: 

A Novi Vinodolski és Crikvenica között található mediterrán hangulatú horvátországi városka nagyon kedvelt a magyar turisták körében. Sokan évről évre visszatérnek ide, újra és újra meglátogatják, itt töltik szabadságukat. Mintegy félezer kilométernyire van Budapesttől, rövid idő alatt megközelíthető.

Annak ellenére, hogy nincsenek olyan épületek, művészeti alkotások, szobrok vagy bármi, amivel büszkélkedhetne, mégis sokan szeretnek itt tartózkodni, a márványköves borítású, romantikus, utcákon sétálni. Nyugodt, kedves emberek lakják a várost, a helyi adottságain kívül talán ezért is szerethető.

Szórakozási lehetőségek

A merészebbek kipróbálhatják a búvárkodást. Erre a célra alkalmas kis öblök vannak a városka közelében. Többféle hajós programmal várják a turistákat, lehetőség van panorámás hajózásra is. Üvegfenekű hajón meg lehet csodálni a tenger élővilágát, ami nagyszerű élmény lehet a gyerekek számára.

A strandolni vágyók a homokos, központi strandot is kipróbálhatják, ugyanakkor a közelben található kavicsos öblök vizeiben is megmártózhatnak.

A mozgékonyabbak kerékpározhatnak, görkorcsolyázhatnak, kocoghatnak a városka utcáin, vagy a Selcét Crikvenicával összekötő tengerparti sétányon.

Megszállhatunk a tengerpart mentén elhelyezett szállodák valamelyikében, apartmanokban, de arra is van lehetőség, hogy kempingezzünk. A part mentén több, betonozott napozóhellyel ellátott kemping is található.