Nin, a csendes kisváros

www.freeurcloset.com

Nin kisváros Horvátország első kulturális és politikai központja. Érdekessége, hogy már a római időkben is fórummal, amfiteátrummal és vízvezetékkel rendelkezett. Egy homokos, iszapos lagúnában található szigetecskén helyezkedik el.

Nin környéke nyaralás szempontjából tökéletes választás, főként kettesben vagy kisgyerekkel, ugyanis a terület tele van igazi homokos strandokkal, tengerpartokkal. Ezért Nint a környék gyöngyszemének tartják. Gyerekes kirándulásra azért is ajánlott, mert egyes részein több száz métert kell sétálni a tenger mélyülő részéig.

Mivel a strandok lassan mélyülnek, ezért akár kisbabával is nyugodtan belemehetünk a vízbe. A sekély parton a víz nagyon felmelegszik.

Nin csendes, nyugodt, hangulatos kis település, ezért főként a relaxálni vágyók megfelelő helysége.

Kihagyhatatlan ételkülönlegességek

Nin egyik gasztronómiai különlegessége a füstölt sajt (ninski šokol), amelyet ajánlatos a benkovaci vörösborral öblíteni. A Nin városából származó speciálisan érlelt, füstölt szárított dalmát sonka (dalmatinski pršut), illetve a marhahúsból készült tipikus dalmát étel (pašticada) kihagyhatatlan különlegesség.

Sportolási lehetőségek

A sportolni kívánók sem fognak unatkozni, ugyanis a helységben található teniszpálya, röplabdapálya, bowling pálya, ping-pong és mini golfpálya is. A vízi sportok közül pedig választhatunk a búvárkodás vagy a szörfözés közül. A kezdők számára oktatók is rendelkezésre állnak és segítenek.